Een kook- en knutselboek voor kinderen

Wat is er leuker om prachtige tafels met heerlijk eten te maken? En je ondertussen ook nog eens in stijl aan te kleden?
Of om op een regenachtige dag toch te gaan picknicken met een eigengemaakte picknickmand?
Of als je een vurige bui hebt alles rood te maken? Eten, placemats en tafelversiering?

Met dit boek hopen we je te inspireren om eten lekkerder, mooier en gezelliger te maken.

Een gerecht moet goed smaken, dus je moet een lekker recept hebben.
En het moet er mooi uitzien, want het oog eet ook mee.

In Kookologie vind je dat allemaal: je gaat koken, drankjes mixen, schilderen, breien en knutselen.
Je knipt en plakt tafelversiering, beschildert glazen, bakt hondenbotjes op dierendag, maakt groentetaartjes en nog veel meer lekkers en moois.

We hebben het boek ingedeeld in thema's, dat vonden wij het leukst. Je kan die gebruiken maar ook zelf van alles bedenken.

Een leuk familieboek of een boek om samen met vrienden of vriendinnen uit te koken en knutselen.
Het kost € 5,00
Je kan het kopen bij ons info@charlotteborggreve.nl.

Ga maar gauw aan de slag..... Succes! Ingrid en Charlotte

maandag 1 februari 2010

Chocoladefondue en een zelfgemaakte etagère


Dit recept en nog veel meer vind je in ons boek Kookologie.
1 reep pure chocolade (100 gram)
vruchten: aarbeien, banaan, appel, peer, kersen etc

Gebruik een kommetje en theelichtje of koop een “officiele” chocoladefondueset met vorkjes.

Breek de reep in stukjes en laat hem in het kommetje smelten.

Doop aardbeien, banaan, druiven, stukjes appel, peer, koekjes etc in de chocola. Eet meteen op als toetje of leg het op bakpapier om hard te worden. En leg ze daarna op een zelfgemaakte etagère.
Gebruik daarvoor een paar oude schoteltjes, kopjes of wat je nog meer vindt.
Lijm met een goede lijm (porseleinlijm) een kopje op een schoteltje, Lijm daar bovenop weer een schoteltje en ga zo door tot je drie lagen hebt.
En klaar is je etagère.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten