Dit recept komt uit het kookboek van Restaurant Toscanini.
Voor 4 personen
1 pond gehakt
1 gesnipperde ui
1 teentje knoflook
zest van 1/2 citroen
1 ei
2 eetlepels gehakte peterselie
70 gram geraspte parmezaanse kaas
nootmuskaat
zout (met mate want de kaas is al zout) en peper
Leg de Römertopf 10 minuten in koud water.
Kneed alles door elkaar en en leg in de topf.
Zet hem in de oven en zet die op 200 C.
Kijk na een uur of het gehakt gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als het vocht nog rood is wat eruit komt, dan is ie nog niet gaar.
Zet de topf dan nog 10 minuten zonder deksel in de oven om het gehakt bruin te laten worden.
Lekker met een sausje van:
tomaten (1 blik), paprika in repen (2), grotchampignons in plakjes (250 gram) en zwarte olijven zonder pit (100 gram). Bakken in een scheut olijfolie en 10 minuten laten sudderen. Op smaak maken met peper en zout.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten