Een kook- en knutselboek voor kinderen

Wat is er leuker om prachtige tafels met heerlijk eten te maken? En je ondertussen ook nog eens in stijl aan te kleden?
Of om op een regenachtige dag toch te gaan picknicken met een eigengemaakte picknickmand?
Of als je een vurige bui hebt alles rood te maken? Eten, placemats en tafelversiering?

Met dit boek hopen we je te inspireren om eten lekkerder, mooier en gezelliger te maken.

Een gerecht moet goed smaken, dus je moet een lekker recept hebben.
En het moet er mooi uitzien, want het oog eet ook mee.

In Kookologie vind je dat allemaal: je gaat koken, drankjes mixen, schilderen, breien en knutselen.
Je knipt en plakt tafelversiering, beschildert glazen, bakt hondenbotjes op dierendag, maakt groentetaartjes en nog veel meer lekkers en moois.

We hebben het boek ingedeeld in thema's, dat vonden wij het leukst. Je kan die gebruiken maar ook zelf van alles bedenken.

Een leuk familieboek of een boek om samen met vrienden of vriendinnen uit te koken en knutselen.
Het kost € 5,00
Je kan het kopen bij ons info@charlotteborggreve.nl.

Ga maar gauw aan de slag..... Succes! Ingrid en Charlotte

zaterdag 28 juni 2014

Polpettone uit de Römertopf


Dit recept komt uit het kookboek van Restaurant Toscanini.

Voor 4 personen

1 pond gehakt
1 gesnipperde ui
1 teentje knoflook
zest van 1/2 citroen
1 ei
2 eetlepels gehakte peterselie
70 gram geraspte parmezaanse kaas
nootmuskaat
zout (met mate want de kaas is al zout) en peper

Leg de Römertopf 10 minuten in koud water.
Kneed alles door elkaar en en leg in de topf.
Zet hem in de oven en zet die op 200 C.
Kijk na een uur of het gehakt gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als het vocht nog rood is wat eruit komt, dan is ie nog niet gaar.
Zet de topf dan nog 10 minuten zonder deksel in de oven om het gehakt bruin te laten worden.

Lekker met een sausje van:
tomaten (1 blik), paprika in repen (2), grotchampignons in plakjes (250 gram) en zwarte olijven zonder pit (100 gram). Bakken in een scheut olijfolie en 10 minuten laten sudderen. Op smaak maken met peper en zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten