Alle kinderen zijn gek op dit recept van scones die je met jam en een klodder clotted cream, zure room of slagroom eet. Snel te maken en als het in de oven staat doen we ondertussen het kinderkwaliteitenspel of even lekker mindfulness voor kinderen.
Nodig:
225 gram bloem
2 volle theelepels bakpoeder
50 gram boter
25 gram suiker
snuf zout
150 ml karnemelk
Verwarm de oven voor op 225 C
Doe bloem, bakpoeder, boter suiker en
zout in een kom. Snijd de boter er met 2 messen door. Doe de
karnemelk erbij en ga dan verder met je handen kneden tot je een bal
hebt. Zorg dat alle boter er goed doorheen gekneed is!
Doe in de vormpjes (cakevormpjes of een
bakblik met sconesvormpjes) een bol deeg. Je hebt genoeg voor 6
vormpjes. Strijk ze glad.
Laat ze in 15/20 minuten lichtbruin
worden in de oven.

Geen opmerkingen:
Een reactie posten