
Vogelnestje
1 eetlepel geraspte kaas
1 eetlepel boter
1 hard bolletje brood
1 blad sla
een pluk alfalfa
1 hardgekookt ei
¼ rode paprika
3 sprieten bieslook
een paar takjes peterselie
1 eetlepel boter
1 hard bolletje brood
1 blad sla
een pluk alfalfa
1 hardgekookt ei
¼ rode paprika
3 sprieten bieslook
een paar takjes peterselie
Meng boter en kaas door elkaar.
Snij het kapje van het bolletje af. Je moet meer dan de helft overhouden van het broodje. Pluk met je vingers het zachte brood eruit. Als je een mooi diep gat hebt, besmeer het dan aan de binnenkant met het boter-kaas-mengsel.
Was de sla en dep hem droog met een theedoek. Leg de sla in het broodje, maar zorg dat er ook wat over de rand uitsteekt.
Maak nu van de alfalfa een bedje in het midden van de sla.
Pel het ei. Maak met je vingers een klein gat in het midden van de alfalfa en duw het ei met zijn puntige kant erin.
Snij van de paprika een snaveltje. Het geeft niet als het de eerste keer niet lukt, want de mislukte snavels kan je als versiering gebruiken.
Maak met een mes een klein kruisje op de plek waar de snavel moet komen en duw dan de paprika-snavel erin.
Nu nog de ogen: prik 2 gaatjes met een cocktailprikker in het ei op de plaats waar de ogen moeten komen. Snij 2 piepkleine stukjes paprika en stop ze in de gaatjes.
De vogel is nu klaar. Als je wilt kan je hem nog een kuif van een paar sprietjes bieslook geven. Van de rest van de paprika snij je kleine stukjes die je in de alfalfa steeks als “bloemen”. Van de bieslook snij je stukjes van 2 cm en met een aantal tegelijk stop je die ook in de alfalfa. Dat zijn grassprietjes.
Nu hier en daar nog een takje peterselie en het vogelnestje is klaar!
Snij het kapje van het bolletje af. Je moet meer dan de helft overhouden van het broodje. Pluk met je vingers het zachte brood eruit. Als je een mooi diep gat hebt, besmeer het dan aan de binnenkant met het boter-kaas-mengsel.
Was de sla en dep hem droog met een theedoek. Leg de sla in het broodje, maar zorg dat er ook wat over de rand uitsteekt.
Maak nu van de alfalfa een bedje in het midden van de sla.
Pel het ei. Maak met je vingers een klein gat in het midden van de alfalfa en duw het ei met zijn puntige kant erin.
Snij van de paprika een snaveltje. Het geeft niet als het de eerste keer niet lukt, want de mislukte snavels kan je als versiering gebruiken.
Maak met een mes een klein kruisje op de plek waar de snavel moet komen en duw dan de paprika-snavel erin.
Nu nog de ogen: prik 2 gaatjes met een cocktailprikker in het ei op de plaats waar de ogen moeten komen. Snij 2 piepkleine stukjes paprika en stop ze in de gaatjes.
De vogel is nu klaar. Als je wilt kan je hem nog een kuif van een paar sprietjes bieslook geven. Van de rest van de paprika snij je kleine stukjes die je in de alfalfa steeks als “bloemen”. Van de bieslook snij je stukjes van 2 cm en met een aantal tegelijk stop je die ook in de alfalfa. Dat zijn grassprietjes.
Nu hier en daar nog een takje peterselie en het vogelnestje is klaar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten